Masaj cu ulei de argan

Uleiul de argan este foarte indicat pentru masaj, iar un masaj integral cu ulei de argan este o experienta de neuitat.

Ulei de arganUleiul de argan este un tratament excelent impotriva imbatranirii pielii, fiind adecvat oricarui tip de piele. El este insa recomandat preponderent pielii mature si uscate. Aplicat cu regularitate, uleiul de argan ajuta la prevenirea vergeturilor.
La masaj, uleiul de argan poate fi folosit in stare pura sau in combinatie cu un ulei essential sau alte uleiuri vegetale. Masajul cu ulei de argan poate fi si un tratament local pentru pielea cu probleme, atenuand urmele lasate de acnee, varicela, puncte negre sau arsuri. Mai multe despre proprietatile uleiului de argan poti afla din materialul dedicate ingredientelor orientale.
Cum se utilizeaza
Exista doua tipuri de masaj cu ulei de argan. Primul face parte dinr-un adevarat ritual, numit Ritual Hammam, iar cel de-al doilea este masajul corporal propriu-zis, cu ulei de argan. Ritualul Hammam presupune inainte de masaj, o pregatire indelungata a pielii ce include – curatarea cu sapunul negru bendi, gomajul cu manusa Kassa si impachetarea cu argila Rassoul. Mai multe despre acest ritual poti afla citind articolul Ritualuri Orientale.
masaj cu ulei de arganPentru ca uleiul de argan sa intre in piele, este necesar masajul. Acesta faciliteaza penetrarea uleiului in piele. Terapeutul pune o picatura de ulei de argan in causul palmei, pe care o incalzeste, plimband-o dintr-o palma in alta. Astfel, usureaza alunecarea mainilor pe piele.
Pentru a fi parfumat, uleiului de argan ii pot fi adaugate cateva picaturi de apa de trandafir sau apa de flori de portocal. Fiecare esenta adaugata uleiului de argan il imbogateste cu noi proprietati. Uleiul de argan este foarte indicat si pentru masarea bebelusilor. In lumea araba, masarea bebelusilor cu ulei de argan reprezinta un mod de a le ura bun venit pe lume, existand credinta ca uleiul de argan « aurul verde » le va atrage prosperitate pe parcursul vietii.
Aplicat pe fata si pe gat, uleiul de argan hidrateaza si catifeleaza pielea, conferindu-i fermitate. Dar principalele motive pentru care este folosit la masajul facial constau in faptul ca uleiul de argan previne si combate imbatranirea celulelor si atenueaza imperfectiunile, cum ar fi cicatricile si acneea. masaj facialAceste proprietati se datoreaza acizilor grasi pe care ii contine si vitaminei E, un antioxidant excelent.
Uleiul de argan poate inlocui cu succes crema de noapte. Aplica uleiul de argan pe fata si lasa-l sa actioneze un sfert de ora. Apoi, indeparteaza excesul de ulei cu o discheta demachianta imbibata in apa de trandafir.
Te invitam sa incerci un masaj cu ulei de argan la: TAMPLA.argan-ulei-de-corp-elixir

Leave a comment